اصول چیدمان مبل در اتاق نشیمن
یک خانه ویلایی بزرگ یا یک آپارتمان کوچک، در هر خانهای که زندگی میکنید بهتر است به آرامش خودتان و خانوادهتان احترام بگذارید و بخشی از خانه را به دوستداشتنیترین و آرامشبخشترین قسمت خانه تبدیل کنید؛ بخشی که میشود اسم آن را اتاق نشیمن گذاشت. اگر کمی هوش و ظرافت به خرج دهید، این اتاق نشیمن تبدیل به همان جایی از خانه میشود که میتواند بعد از یک روز کاری همه اعضای خانواده را دور هم جمع کند تا از احوال روزانه همدیگر صمیمانه باخبر شوند؛ همان جایی که میتوانید در یک روز تعطیل روی مبلهای راحتیتان لم دهید و مطالعه کنید یا یک دوست صمیمی را به خوردن یک چای و کیک عصرانه دعوت کنید و گپ بزنید. در این مطلب مجله دلتا میتوانید با چیدمان مبل در اتاق نشیمن و به طور کل اصول چیدمان اتاق نشیمن بیشتر آشنا شوید.
1. تعریف مسیر و فضا در چیدمان اتاق نشیمن
یکی از مهمترین اصول چیدمان اتاق نشیمن چیدن مبلمان به شکلی است که یک مسیر بدون مانع برای رسیدن به فضاهای دیگر خانه داشته باشید. این مسیر حرکت بهتر است 70 تا 90 سانتیمتر عرض داشته باشد. همچنین درست کردن یک قوس گفتوگو در اتاق نشیمن هم اهمیت زیادی دارد. مبلمان را طوری کنار هم قرار دهید که وقت گپ زدن با اهالی یا مهمانتان صدای یکدیگر را راحت بشنوید.
2. کاناپه تکی در دکوراسیون اتاق نشیمن کوچک
برای یک اتاق نشیمن کوچک از کاناپههای تکی استفاده کنید که هم مدرن و راحتند و هم شکل اتاق نشیمنتان را منظم میکنند. کاناپه یکی از پرمصرفترین وسایل اتاق نشیمن است؛ بنابراین یک کاناپه با کیفیت بالا و در عین حال راحت بخرید؛ کاناپهای که بتوانید روی آن لم دهید و کمی ولو شوید؛ اما بعد از مدتی شکل اولیه آن تغییر نکند.
3. مبلمان ال شکل
اگر اتاق نشیمن بزرگی دارید، میتوانید از یک کاناپه چند بخشی الشکل به عنوان مبلمان اصلی اتاق استفاده کنید. کاناپه الشکل فضای بیشتری اشغال میکند؛ اما اگر در جای درستی قرار بگیرد میتواند یک فضای دنج برای اتاق شما بسازد. اگر فضای جداگانهای برای اتاق نشیمن ندارید، میتوانید با انتخاب یک مبلمان الشکل که رنگ تند و متضادی با رنگ دیوارها و کف خانه دارد، کمی بین فضاهای خانه جداسازی انجام دهید و یک اتاق نشیمن برای خانهتان بسازید.
4. صندلی تکی در چیدمان اتاق نشیمن
اگر به فضای نشستن بیشتری از مبلمان راحتی اتاق نشیمنتان نیاز دارید، میتوانید متناسب با مبلمان اصلی از صندلیهای تکی یا نیمکتهای کوچک استفاده کنید. این صندلیها یا نیمکتها را طوری در نزدیکی مبل اصلی قرار دهید که قوس گفتوگوی اتاق نشیمن از بین نرود؛ طوری که اگر مهمانی روی یکی از صندلیهای تکی نشست، بتوانید راحت از او پذیرایی کنید.
5. میز پذیرایی
میزهای پذیرایی معمولا نقطه کانونی یک اتاق نشیمن هستند و باید زیبا و کاربردی باشند. اگر فضای اتاقتان کوچک است از یک میز گرد یا بیضیشکل استفاده کنید؛ اما اگر فضای بزرگتری دارید یک میز مربع برای اتاق نشیمنتان مناسبتر است. میزها را خیلی دورتر از مبلها قرار ندهید. حداکثر فاصله میز اتاق نشیمن تا کاناپهها و صندلیها باید 45 تا 50 سانتیمتر باشد؛ طوری که راحت به خوراکیهای روی میز دسترسی داشته باشید.
6. چیدن مبلمان جلوی تلویزیون
خیلیها دوست دارند شبها وقتی روی مبل راحتی لم دادهاند، فیلم یا برنامههای تلویزیونی تماشا کنند. حواستان باشد ابعاد تلویزیون اتاق نشیمن را با توجه به ابعاد مبلمان و اندازه فضای اتاق انتخاب کنید. با توجه به این که این روزها تلویزیونها معمولا 42 اینچ به بالا هستند، باید مبلمان را در فاصله سه متری از تلویزیون قرار دهید. به ارتفاع تلویزیون هم دقت کنید. ارتفاع میز تلویزیون باید بین 30 تا 50 سانتیمتر باشد. اگر تلویزیون را روی دیوار نصب میکنید، باید حدود 120 تا 150 سانتیمتر از کف خانه فاصله داشته باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دکوراسیون اتاق نشیمن، “جای مناسب تلویزیون در اتاق نشیمن” را مطالعه کنید.
7. لوازم دکوری در دکوراسیون نشیمن
وسایل دکوری، زیبایی اتاق نشیمن را تضمین میکند. اگر اتاقتان کوچک است، از تابلوهای کوچک چند تکه که رنگشان با رنگ مبلمانتان متناسب است، استفاده کنید و اگر فضای بزرگتری دارید، یک تابلوی نقاشی بزرگ که دیدنش حس خوبی به شما میدهد، دیوار اتاق شما را زیبا میکند. تابلوها را در ارتفاعی قرار دهید که قسمت بالای تابلو با خط دید شما همتراز باشد.
گلدانهای کوچک طبیعی و یادگاریهای کوچک که روی میز کنار صندلی راحتی قرار میگیرند هم گزینههای خوبی برای دلپذیر کردن اتاق نشیمن هستند. آباژور را هم فراموش نکنید؛ میتوانید با یک آباژور هم پرتی فضای بین مبلها و دیوار را پر کرده و هم با تنظیم نور اتاق، فضای بهتری ایجاد کنید.