دیوار سبز، از ایده تا اجرا
هنگامیکه گیاهان سبز به صورت عمودی بر روی دیوار رشد میکنند به آن دیوار سبز میگویند. از این نوع دیوار معمولا برای طراحی دکوراسیون تراس و بالکن استفاده میشود، اما با با در نظر گرفتن شرایط و ابعاد دیوار، میتوان آنرا در طراحی داخلی نیز بهکار برد. اینکه کدام مدل دیوار سبز را باید انتخاب کرد، بستگی به عوامل و شرایط خاصی دارد
دیوارهای سبز که به دیوار زنده نیز شهرت دارد، امروزه بسیار محبوب بوده و بیشتر معماران و طراحان داخلی علاقهمند به استفاده از آنها هستند. در ادامه به این مطلب خواهیم پرداخت. با مجله دلتا همراه ما باشید.
فواید استفاده از دیوارهای سبز
دیوار سبز فواید بسیار زیادی دارد و مزایای آن تنها معطوف زیباییاش نمیشود. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش قیمت ملک
- دید و منظری بینظیر برای ساکنان و همسایگان
- افزایش فضای سبز محدوده
- رعایت توسعه پایدار
- کاهش دما در تابستان
- بهبود کیفیت هوا
- ایجاد نوعی مقاومت و جلوگیری از جریانهای هوایی و بارانها
- در صورت به کار رفتن در نما بهبود عملکرد از حیث حرارت و دما
انواع دیوار سبز
مدلها و انواع دیوار سبز را میتوان به صورت زیر معرفی کرد:
- دیوار سبز کابلی (گسترده)
- دیوار سبز مدولار حجمی و گلدانهای دیواری (مدولار یا فلاورباکس)
شرکتهای ایرانی به طور گسترده در بخش داخلی و خارجی منزل از جمله دیوارهای حیاط، دیوارهای داخلی و نما، از این مدل دیوار سبز بهره برده و استفاده میکنند. در ادامه به بررسی معایب و مزایای دو مدل از این دیوارها خواهیم پرداخت.
دیوار سبز مدل کابلی اکتیو
این مدل دیوار سبز مزایای بسیاری دارد که برخی از آنها اشاره میکنیم:
- سرعت اجرا و نصب بالا
- سبکی
- اجرا در فضای وسیع
- آبیاری آسان
- هزینه کم نگهداری
- مصرف کم آب
- توانایی استفاده از تاسیسات و تجهیزات در داخل سازه
- ایجاد طرح جدید
البته این مدل دیوار سبز معایبی همانند محدودیت در انتخاب نوع گیاهان، کند بودن رشد گیاهان و کم شدن قدرت اجرایی به دلیل نبود تکیهگاه نیز دارد.
دیوار سبز مدل مدولار
این مدل مزایای بسیاری دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
- امکان اجرای آن در فضاهایی با مساحت کم
- تنوع در گیاهان
- قابلیت ایجاد فضایی با کدهای عرضی مختلف
- ایجاد تنوع در سطح توسط پوشش گیاهی
- سبز بودن دیوار در روز اول کاشت
- امکان تطبیق طرح کاشت با فضاهای سبز ارگانیک
این مدل نیز دارای معایبی است، ازجمله کند بودن اجرا، مصرف زیاد آب، هزینههای تعمیر و نگهداری بالا، وزن بالا به دلیل تعدد فضاهای کاشت و خاک، یکنواختی بصری به جهت یکارچگی سازه و در نهایت نیاز به نور زیاد برای آن دسته از گیاهان پوششی که در آن به کار رفته است.
انتخاب نوع گیاهان دیوارهای سبز
انتخاب نوع گیاهان دیوار سبز، بستگی به عوامل بسیاری از جمله روش اجرای دیوار سبز، موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت شامل نور، دما، رطوبت محیط و … دارد.
بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که بومی منطقه باشند، زیرا گیاهان غیر بومی هزینههای نگهداری بسیار زیادی داشته و همچنین سختی و دشواری بیشتری برای شما خواهد داشت.
بهتر است از گیاهان همیشه سبز در این مدل استفاده کنید تا در تمامی فصول، دیوارتان زیبایی خود را حفظ کرده و همواره کارکرد خود را نگه دارد.
اگر تصمیم دارید که از طراحی دیوار سبز در منزل خود استفاده کنید، حتما باید در انتخاب گیاهان خود به سراغ گیاهان آپارتمانی بروید تا در شرایط آپارتمان و فضای بسته سلامت و مقاومت خود را حفظ کنند.
علاوهبر این بهتر است به سراغ گونههایی از گیاهان بروید که رشد بسیاری ندارد. گیاهان کوچکتر و با رشد کمتر برای این دیوارها مناسبتر است، این موضوع باعث میشود که هرس از آنها به حداقل برسد.
شما میتوانید از انواع مدل دیوار سبز در جاهای مختلف خانه استفاده کنید:
- دیوار سبز برای دکوراسیون حمام
- مدل دیوار سبز برای فضای نشیمن
- برای تزئین فضای پاسیو
- دیوار سبز برای دکوراسیون فضای خارجی
- مدل دیوار سبز با ابعاد کوچک برای دیوارهای مخلف خانه